Junker zabrinut zbog rumunskog predsedavanja EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Dec.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker zabrinut zbog rumunskog predsedavanja EU

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izrazio je danas sumnju u sposobnost Rumunije da vodi predsedavanje Evropskom unijom (EU) od 1. januara, jer to čini prvi put.

Premda je zemlja "tehnički dobro pripremljena" da predsedava Unijom, Junker ipak smatra da "vlada u Bukureštu nije u potpunosti shvatila šta znači predsedavati svim zemaljama EU", preneo je nemački list Velt (Die Welt).
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Razborito delovanje zahteva spremnost da se slušaju drugi a i da se vlastite brige stavljaju na stranu. Imam neke sumnje u vezi s tim", rekao je Junker.

Predsednik Evropske komisije je dodao da ima rezerve prema mogućnosti Rumunije, suočene s velikim nacionalnim političkim tenzijama, da tokom šest meseci bude primer "kompaktnog jedinstva" u Evropi.

Rumunija od 1. januara preuzima mesto predsedavajuće zemlje EU od Austrije. To će biti njeno prvo predsedavanje od kada je postala članica Unije 2007. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junker zabrinut zbog rumunskog predsedavanja EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Dec.2018

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker doveo je u pitanje spremnost Rumunije za političke izazove pradsedavanja Evropskom unijom (EU), iako je naveo da je ta zemlja "tehnički dobro pripremljena". "Mislim da vlada u Bukureštu još nije u potpunosti shvatila šta znači predsedavanje članicama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.