Ministarstvo prosvete: LJUBA MORA DA ODE. Roditelji najavljuju novi protest

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete: "LJUBA MORA DA ODE". Roditelji najavljuju novi protest

Inicijativa roditelja đaka OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu, da se poništi odluka kojom se direktor Miroljub Mosurović razrešava te funkcije, u Ministarstvu prosvete nije naišla na podršku.

- S obzirom da je prosvetna inspekcija utvrdila težu povredu dužnosti i zakona, smena je bila jedino rešenje. Možda je direktor deo posla obavljao dobro, ali je prekršio zakon. Zakon je isti za sve i nećemo ga selektivno primenjivati - ističu iz Ministarstva prosvete.

Nezadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << roditelji prethodno su odlučili da, u znak protesta, decu (osim prvaka i đaka u boravku) ne šalju u školu dok ne dobiju odgovor ministarstva na zahtev da se poništi ova odluka.

Međutim, iz Ministarstva ističu da su "roditelji dobili odgovor još prošle nedelje, kada smo ih obavestili o razlozima smene direktora".

Novi skup roditelja održaće se danas u 19 sati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.