Mihajlovićeva sa predsednikom CRBC o Fruškogorskom koridoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva sa predsednikom CRBC o Fruškogorskom koridoru

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa Lu Šanom, predsednikom Upravnog odbora kineske kompanije CRBC, o novim projektima sa ovom kompanijom, uključujući izgradnju auto-puta Preljina-Požega i Fruškogorskog koridora i rekonstrukciju pruge Beograd-Niš.

"Kompanija CRBC je jedan od naših najvažnijih partnera, zajedno smo izgradili most Zemun-Borča, u toku je modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradimo zajedno deonicu Koridora 11 od Surčina do Obrenovca. Očekuje nas i početak radova na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege, kao i Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma", izjavila je Mihajlovićeva.

Ministarka je, na sastanku kojem je prisustvovao i ambasador NR Kine Li Mančang, rekla da je za Vladu Srbije veoma važno da se što pre zaključi ugovor o finansiranju za deonicu Preljina-Požega, na kojoj je početak radova planiran u martu 2019.

U saopštenju iz kabineta Mihajlovićeve navodi se da razmatrana i saradnja na osnovu memoranduma o saradnji koji je potpisan sa kompanijom CRBC u julu u Sofiji, o rekonstrukciji pruge Beograd-Niš.

Lu Šan je zahvalio potpredsednici Vlade na dobroj saradnji.

On je naveo da je kineski ministar transporta Li Sjaopeng, koji je boravio u Beogradu u okviru Trećeg samita ministara transporta Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, obišao gradilište mosta preko Save na deonici Surčin-Obrenovac i pohvalio dobru saradnju kineskih izvođača sa srpskom stranom.

Po završetku sastanka, Mihajlovićeva i Lu Šan potpisali su, u prisustvu ambasadora NR Kine u Srbiji Li Mančanga, Aneks Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje Fruškogorskog koridora, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Gradili smo zajedno Pupinov most, sad Preljina - Požega"

Izvor: B92, 18.Okt.2018

Očekuje nas početak radova na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege, kao i Fruškogorskog koridora, najavila je resorna ministarka...Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa Lu Šanom, predsednikom Upravnog odbora kineske kompanije CRBC, o novim projektima sa ovom...

Nastavak na B92...

U 2019. još jedan auto-put: Značajniji od Koridora 10...

Izvor: B92, 18.Okt.2018

Beograd -- Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da očekuje da gradnja Moravskog koridora počne u drugoj polovini 2019. godine...Ona napominje da je taj auto-put za centralnu Srbiju još značajniji od Koridora 10, jer će omogućiti da se taj deo zemlje brže razvija..."Iza...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.