Mihajlović: Ugovor za autoput Preljina-Požega što pre

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ugovor za autoput Preljina-Požega što pre

Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predsednikom Upravnog odbora kineske kompanije CRBC Lu Šanom o novim zajedničkim projektima, uključujući izgradnju autoputa Preljina-Požega i Fruškogorskog koridora, i rekonstrukciju pruge Beograd-Niš.

Mihajlović je rekla da je kompanija CRBC jedan od najvažnijih partnera, i da je učestvovala u izgradnji mosta Zemun-Borča i modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta koja je u toku.

"Gradimo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zajedno deonicu Koridora 11 od Surčina do Obrenovca. Očekuje nas i početak radova na izgradnji deonice autoputa od Preljine do Požege, kao i Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma", kazala je Mihajlović.

Ona je na sastanku kojem je prisustvovao i ambasador Kine Li Mančang, rekla da je za Vladu Srbije veoma važno da se što pre zaključi ugovor o finansiranju za deonicu Preljina-Požega, na kojoj je početak radova planiran u martu 2019.

Lu Šan je kazao da je kineski ministar transporta Li Sjaopeng, koji je boravio u Beogradu u okviru Trećeg samita ministara transporta Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, obišao gradilište mosta preko Save na deonici Surčin-Obrenovac i pohvalio dobru saradnju kineskih izvođača sa srpskom stranom.

Zorana Mihajlović i Lu Šan potpisali su Aneks Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje Fruškogorskog koridora.
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš,   Autoput

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.