Merenje teških reči

Izvor: RTS, 15.Jan.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merenje teških reči

Autorskim tekstom savetnika predsednika Skupštine Crne Gore, Andreja Nikolaidisa, u kojem navodi da bi "civilizacijski iskorak" bio da je Božidar Stanišljević aktivirao eksploziv" u "Boriku", baviće se i podgoričko tužilaštvo. Opozicija traži od Ranka Krivokapića da smeni svog savetnika.

Osnovni državni tužilac u Podgorici Ljiljana Klikovac izjavila je da će navodi savetnika predsednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa da bi "civilizacijski iskorak" bio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Božidar Stanišljević aktivirao eksploziv u banjalučkoj dvorani "Borik", biti predmet interesovanja nadležnog tužilaštva.

Državni tužilac kaže da će razmotriti ono što je savetnik Ranka Krivokapića naveo na portalu "Analitika", i potom odlučiti da li ima osnova za pokretanje postupka.

Božidar Stanišljević osumnjičen za krivično delo terorizma.

Opozicioni Pokret za promjene ranije je zatražio smenu Nikolaidisa, zbog, kako je saopšteno, pozivanja na terorizam.

Sa druge strane, Nikolaidis tvrdi da njegov autorski tekst predstavlja "osudu genocida u Bosni na kojem je zasnovana Republika Srpska".

Pokret za promjene je ocenio da Nikolaidisovo pozivanje na terorizam predstavlja javno istupanje koje je zabranjeno crnogorskim Ustavom. Zato je predsednik Skupštine Krivokapić dužan da se odmah javno odredi prema ovom kriminalnom istupu njegovog savetnika za kulturu i slobodnu javnost, smatra Pokret.

Inače, Stanišljević je priznao policiji RS da je u halu "Borik" uneo tri kilograma plastičnog eksploziva sa sporogorećim štapinom i upaljačem, automatsku pušku, "kalašnjikov" sa prigušivačem i pet okvira municije, poluautomatsku pušku i 67 metaka kalibra 7,9 milimetara i četiri bombe.

Oružje je pronađeno 8. januara, dan pre nego što je u dvorani "Borik" održana svečanost povodom jubileja RS, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici iz RS, BiH i Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.