Medvedev: Polazimo od međunarodnog prava a ne jednostranih akata

Izvor: RTS, 18.Okt.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Polazimo od međunarodnog prava a ne jednostranih akata

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je, uoči zvanične posete Srbiji da je Rusija u više narata na svim ternima, na svim nivoima govorila o tome da se drži ranijeg stava i da polazi od neophodnosti poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.
"Polazimo od toga da tokom razmatranja i rešavanja svih pitanja kao osnovu treba uzimati upravo međunarodno pravo, ne jednostrane akte. To je, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre svega, rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244", rekao je Dmitrij Medvedev u intervjuu za Novosti.

Upitan da li to što su mnoge zapadne zemlje, ignorišući međunarodno pravo priznale secesiju KiM, može da se završi stvaranjem "velike Albanije", Medvedev je odgovorio da su sve ideje različitih novih ujedinjenja, država itd. veoma opasne.
Medvedev je, uoči sutrašnje posete Srbiji, gde stiže na obeležavanje zajedničkog jubileja – 75-ogodišnjice oslobođenja Beograda, za Novosti govorio i o sve glasnijim pokušajima revizije istorije, pritiscima Prištine i međunarodne zajednice, odnosima Rusije i Srbije, poziciji Republike Srpske, širenju NATO-a, ulaganjima u Srbiju, objavljeno je na sajtu tog lista.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DMITRIJ MEDVEDEV ZA "NOVOSTI": Rusija ne menja stav o Kosovu, opasna ideja o "Velikoj Albaniji"

Izvor: Večernje novosti, 19.Okt.2019, 00:09

Ruski premijer, uoči sutrašnje zvanične posete Srbiji, gde stiže na obeležavanje zajedničkog jubileja - 75-godišnjice oslobođenja Beograda, za "Novosti" je govorio o rešenju za KiM, planovima NATO i Vašingtona na Balkanu, reviziji istorije .. U VIŠE navrata smo na svim...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.