Mediji: Čistka u DS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2012, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Čistka u DS

BEOGRAD -

Do kraja februara trajaće čistka u Demokratskoj stranci, piše Blic i navodi da je bivši ministar državne uprave Milan Marković vratio poslanički mandat i istupio iz DS, bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac vratiće poslanički mandat, a bivši ministar za poljoprivredu Dušan Petrović, kako se najavljuje, osniva stranku.

Šutanovac će, kako je to zahtevao i lider i Glavni odbor DS, i tako sačuvati partijsku knjižicu, piše Blic.

S druge strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve se češće govori o tome da je Dušan Petrović već spremio program i naziv stranke, ali i da će osnovati poslanički klub.

Do kraja februara trajaće čistke i konsolidacija u DS, kažu izvori iz stranke, nakon što je Đilas pre dva dana poručio da će stranka imati "jednog predsednika i jednu politiku" dok je on na njenom čelu.

Najveća pretnja jedinstvu stranke u ovom trenutku je Dušan Petrović, koji otvoreno zagovara drugačiju politiku od Đilasove.

Bivši ministri predstavljaju sve što je loše uradila DS i sedenjem u prvim klupama u Skupštini samo iritiraju građane, rekao je Blicu jedan od uticajnih članova novog rukovodstva.

U GO još nema saglasnosti da li onima koji se ogluše o zahtev GO DS treba uzeti člansku knjižicu.

Petrović ostaje decidiran u stavu da neće podneti ostavku na poslaničku funkciju.

"Pitanje ko će da bude u poslaničkoj grupi DS je rešeno na izborima, Ustavom i zakonom", rekao je Petrović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.