Mateus: Vodio sam Partizan u jednoj „nameštenoj” utakmici

Izvor: Politika, 10.Mar.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mateus: Vodio sam Partizan u jednoj „nameštenoj” utakmici

BEOGRAD – Bivši trener Partizana Lotar Mateus u svojoj autobiografskoj knjizi napisao je da je vodio crno-bele u jednoj „nameštenoj” utakmici u sezoni 2002/2003.

Iako nije direktno naveo, Mateus je aludirao na meč 28. kola, kada je Partizan imao veliku bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, a Radu su bili potrebni bodovi u borbi za opstanak.

Mateus je naveo da je po završetku >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << utakmice pitao jednog od igrača u koje je imao poverenja šta se dešava.

„I on mi je objasnio: 'Pre dve godine, kad smo s njima igrali, bili su nam potrebni bodovi da postanemo prvaci, njima ta utakmica nije bila važna, pa su nas pustili da pobedimo. Sad se nalaze pred ispadanjem iz lige, pa su im ti bodovi potrebni. Danas smo im se revanširali i na poklon uzvratili poklonom'. Bila je to prijateljska usluga, napravljena uz prećutni dogovor obe strane”, napisao je Mateus u biografiji čije delove prenosi list Alo.

Mateus je potom naveo i da je nakon toga odgledao snimak meča sa istim rivalom iz 2001. godine, koji mu je bio „sumnjiv”, na kojem je Partizan gubio sa 1:0, a slavio sa 2:1 na kraju. Međutim, Nemac se malo „zbunio”, pošto je tok pomenute utakmice bio drugačiji, jer su crno-beli vodili sa 1:0, Rad je izjednačio, a potom je kapiten Saša Ilić doneo pobedu.

Mateus je takođe dodao da je uveren da u Srbiji ima dosta klubova koji igraju po sistemu „tri za tri”, odnosno da svaki tim u toku jedne sezone dobije rivala na svom terenu.

Mateus je bio trener Partizana od decembra 2002. do decembra 2003. godine.

Ilić: Mateus hteo da poveća tiraž knjige

BEOGRAD– Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je danas da ga je nekadašnji trener crno-belih Lotar Mateus neprijatno iznenadio iznoseći u autobiografiji da je vodio ekipu na jednoj „nameštenoj” utakmici.

Nemac je aludirao na meč 28. kola iz sezone 2002/2003 protiv Rada (1:0), kada je Partizan imao veliku bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, a Radu su bili potrebni bodovi u borbi za opstanak.

„To su gluposti, on se primio na staru priču da kada pobedimo, neko nam je to namestio pobedu, a kada izgubimo, onda smo pustili. Mislim da je to ubacio u knjigu samo zbog tiraža”, izjavio je Ilić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, moguće je samo da su crno-beli odigrali ispod očekivanja, jer su već obezbedili titulu.

„Ta utakmica za nas nije imala rezultatski značaj i moguće je da su neki igrači odigrali ispod nivoa. Ponavljam, niko od nas nije „namestio” meč”, poručio je Ilić.

Tanjug

objavljeno: 10.03.2014.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mateus: Vodio sam Partizan u jednoj "nameštenoj" utakmici

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2014

Bivši trener Partizana Lotar Mateus u svojoj autobiografskoj knjizi napisao je da je vodio crno-bele u jednoj ‘nameštenoj’ utakmici u sezoni 2002/2003.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.