Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maskirani muškarac ispred škola presreće djecu

SARAJEVO - Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo u oktobru je više puta prijavljeno da maskirani muškarac ispred osnovnih škola presreće učenike i poziva ih da idu s njim.

Postupajući po prijavama, policijski službenici su obilazili navedene lokalitete, ali nisu pronašli sumnjive osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s prijavljenim događajima, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema navodima nadležnih policijskih uprava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << o svim slučajevima je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je ocijenio da ni u jednom prijavljenom događaju nema elemenata krivičnog djela, te je o njima sačinjena službena zabilješka.

U saopštenju se navodi da policijski službenici nastavljaju provjere navoda radi potpunog rasvjetljavanja opisanih događaja.

U utorak, 4. oktobra, pedagog Osnovne škole /OŠ/ "Pofalići" obavijestio je policiju da su im tri njihova učenika rekla kako su u blizini škole vidjela muškarca koji ih pozivao da idu s njim, što su odbili.

Dva dana poslije policijski službenici su po pozivu jednog roditelja intervenisali u Humskoj ulici, opština Novo Sarajevo, kada je majka jedne djevojčice izjavila da je njenu kćerku koja se nalazila s drugaricom u blizini škole muškarac, takođe, pozivao da idu sa njim, što su djevojčice odbile.

Roditelji jedne djevojčice su u ponedjeljk, 10. oktobra, u 16.00 časova obavijestili policiju da se istog dana oko 14.30 časova u ulici Bardakčije, opština Centar, pored djevojčice zaustavio kombi iz kojeg ju je maskirani muškarac pozvao da uđe u vozilo, što je ona odbila i uspjela pobjeći.

Kantonalni MUP na kraju navodi da je danas oko 10.45 časova policija obaviještena da se u Humskoj ulici jednom učeniku OŠ "Pofalići" obratio muškarac iz kombija pozivajući ga da uđe u vozilo, što je dječak odbio, te je događaj prijavio policijskim službenicima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

MUP Sarajeva priznao: Više puta im prijavljen slučaj muškarca koji iz kombija presreće decu

Izvor: Blic, 12.Okt.2016

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) je u oktobru, više puta, prijavljeno da maskirani muškarac ispred osnovnih škola presreće učenike i poziva ih da idu s njim...Saopštili su ovo danas iz MUP Kantona Sarajevo iako su juče iz Operativnog centra ovog MUP negirali da postoje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.