Mašinovođa telefonirao u trenutku nesreće

Izvor: RTS, 30.Jul.2013, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašinovođa telefonirao u trenutku nesreće

Španski mašinovođa telefonirao je u trenutku nesreće u kojoj je stradalo 79 osoba. Voz išao 153 kilometara na sat, utvrdili istražitelji.

Istražitelji su potvrdili da je španski mašinovođa Francisko Hose Garzon razgovarao telefonom kada je njegov voz iskočio iz šina, pri čemu je poginulo 79 ljudi.

Voz se kretao brzinom od 153 kilometara na sat u momentu nesreće, navode istražitelji na Sudu pravde u Galiciji.

Mašinovođa je razgovarao sa članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osoblja državne železničke kompanije, dodali su istražitelji, koji su otvorili crnu kutiju iz voza kako bi otkrili uzroke nesreće, prenosi Bi-Bi-Si.

Garzon je osumnjičen za ubistvo iz nehata, ali on još nije formalno optužen. Pušten je iz pritvora u Santijago de Komposteli, gde se nesreća dogodila, ali je i dalje pod sudskim nadzorom.

On se mora pojaviti pred sudom jednom sedmično i nije mu dozvoljeno da napusti Španiju bez dozvole. Svoj pasoš je predao sudiji i njegova dozvola da upravlja vozom je suspendovana.

Zvaničnici su istakli da je mašinovođa priznao nemar jer je neoprezno i prebrzo ušao u krivinu. Voz je išao 192 kilometara na sat neposredno pre sudara, da bi potom naglo usporio na 153 kilometara na sat što ga je izbacilo iz koloseka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.