Martinović: Krivične prijave protiv lidera opozicije

Izvor: RTS, 29.Apr.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martinović: Krivične prijave protiv lidera opozicije

Funkcioner SNS-a Aleksandar Martinović najavio je da će protiv lidera nekoliko opozicionih lista biti podnete krivične prijave zbog "pokušaja manipulacije izbornim procesom".
Martinović je precizirao da će krivične prijave biti podnete protiv lidera DS-a, koalicije DSS-Dveri i pokreta Dosta je bilo.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijave će biti podnete zbog manipulisanja izbornim procesom, nezapamćenog pritiska na RIK i pokušaja da se na silu uđe u parlament.
"Nezabeležženo je da predsednik jedne političke opcije koja je učestvovala na izborima sa galerije posmatra sednicu RIK-a, na ššta nije imao pravo, ali mu je iz političke kurtoazije to omogućeno, i da nakon saopštavanja rezultata počne da vređa najpogrdnijim rečima predsednika RIK-a i direktora Republičkog zavoda za statistiku", rekao je Martinović.
Martinović je podsetio da zakon nalaže osvajanje pet odsto glasova da bi stranka ušla u parlament.
"To što je cenzus pet odsto nije izmislio ni Vučić, ni Đurđević, niti bilo ko iz SNS-a. To je definicija i pojam o izboru narodnih poslanika i u zakonu", rekao je Martinović i zapitao ko je kriv koaliciji DSS-Dveri zbog toga što su, prema do sada obrađenom izbornom materijalu, na 4,99 procenata.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Beograd: SNS najavljuje krivične prijave protiv opozicionara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Apr.2016

Srpska napredna stranka (SNS) podnijeće krivične prijave protiv lidera nekoliko opozicionih stranaka zbog pokušaja manipulacije izbornim procesom, najavio je u petak, 29. aprila, funkcioner SNS-a Aleksandar Martinović...Martinović je naveo da će prijave "zbog manipulisanja izbornim procesom, nezapamćenog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.