Marković: Manje plate funkcionerima u lokalnoj samoupravi!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Manje plate funkcionerima u lokalnoj samoupravi!

BEOGRAD - Srpski ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković ocenio je da postoji mogućnost da plate čelnika lokalne samouprave budu smanjene, kao što je to učinjeno i sa naknadama članovima upravnih odbora javnih preduzeća.

"Sada imamo situaciju da članovi gradskih i opštinskih veća često imaju veće plate nego članovi republičke vlade, što nema nikakvu logiku, tako da ćemo mi pokušati da uvedemo disciplinu i u lokalnim samoupravama", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Marković .

On je ocenio i da je odluka Vlade Srbije da smanji plate članovima upravnih i nadzornih odbora bila veoma korisna, i u ekonomskom i u etičkom smislu.

"Tu se radi o preko 120 različitih subjekata i ukupnoj masi od milijardu dinara (uštede). Naravno, za makroekonomsku politiku milijarda dinara nije mnogo, ali zamislite šta se može dobro i pametno uraditi s tih milijardu dinara", kazao je Marković.

On je naveo da je druga dimenzija te odluke vlade "etička", jer je "teško objasniti da neko članstvom u upravnom odboru ima i do 10 puta veću naknadu nego neko ko radi 24 dana po osam sati na verovatno

težem poslu nego što je članstvo u UO".

Marković je rekao da je ova Vlada Srbije prva koja pokušava da uredi "zamagljeni prostor javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja u kojima je osnivač država".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.