Mali objavio diplome na Instagramu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali objavio diplome na Instagramu

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na zvaničnom Instagram nalogu sve diplome i priznanja koja je stekao u Srbiji i inostranstvu kao dokaz njegovih akademskih uspeha.

Mali je, tako, prvo objavio pohvalu za najbolji uspeh na trećoj godini studija Ekonomskog fakulteta u Beogradu, iz 1994. godine, koju je završio sa prosečnom ocenom 9,8.

Kada odrastate u porodici u kojoj se svakodnevno govori o ekonomiji i biznisu, onda se prirodno nameće i izbor zanimanja. Moj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brat Peđa je tako odmah nakon osnovne škole upisao Srednju ekonomsku školu, a ja sam se odlučio za Petu beogradsku gimnaziju, prirodno - matematički smer. Ipak, nakon završene srednje škole, nije bilo dileme za dalje - izbor je pao na Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu. Ovo je javna pohvala povodom Dana fakulteta, za najbolji uspeh u trećoj godini. Prvi veliki uspeh, naravno na ponos cele porodice Mali", napisao je Mali ispod fotografije.

Takođe, objavio je da je u novembru 1995. godine dobio još jedno važno priznanje, koje je, kaže, za njega u tom trenutku - bilo od neprocenjive važnosti.

"Povelja za najuspešnijeg studenta Ekonomskog fakulteta na usmerenju za marketing" i novčana nagrada od 300 maraka. U to vreme sam bio u Oksfordu, gde sam polagao ispit za C2 nivo engleskog jezika, a nagradu je u moje ime preuzeo brat Peđa. Kada sam se vratio u Beograd, imao sam i šta da vidim - sačekala me je prazna koverta. Nisu mi ostavili ni jednu jedinu marku", dodao je Mali.

Zvanje diplomiranog ekonomiste, Mali je dobio 1995. godine, a među objavama je i diploma Ekonomskog fakulteta.

"Iako možda netipično za studente, na fakultet sam redovno dolazio u odelu sa kravatom, pošto sam u isto vreme počeo da radim sa svojim ocem Borislavom. Brat se i dalje šali sa mnom zbog toga. Posle četiri godine, dobio sam zvanje diplomiranog ekonomiste. Osim diplome, stigao je i prvi auto - bordo opel astra na poklon od roditelja", napisao je Mali uz fotografiju.

Zatim je usledila diploma magistra ekonomskih nauka 1998. godine.

"Kada sam dobio diplomu magistra ekonomskih nauka 1998. godine, otac i majka su bili posebno ponosni, jer sam imao najveće akademsko zvanje u porodici Mali", stoji uz fotografiju.

Naredne godine izabran je za jednog od tri studenta iz naše zemlje koji su dobili "Ron Brown stipendiju".

To mu je omogućilo da studira u Americi, gde je postao član društva "Beta, gama, sigma" koje okuplja studente iz cele zemlje koji su među 10 odsto najboljih na osnovnim studijama biznisa, odnosno 20 odsto najboljih studenata na master programima - navodi Mali.

Ministar je objavio još jednu diploma, za koju je istakao da mu je to sigurno najteži ispit koji je ikada polagao - upravo zato i najveća sreća.

"Tri godine učenja, tri dela ispita, u tri grada - Njujorku, Pragu i u Budimpešti. Poslednji deo sam položio 2003. godine, mnogo pre pisanja doktorskog rada, iako se po nekom pravilu polaže posle, pošto ima mnogo veću težinu. Po polaganju tog poslednjeg dela, držao sam predavanja drugim potencijalnim kandidatima na G17 Institutu u Beogradu, kako bih im pomogao da polože", naveo je Mali.

Takođe, objavio je i priznanje kojim je stekao zvanje "portfolio menadžera".

Ministar je objavio i svoju sliku, uz koju je poručio da to nije kraj njegovog usavršavanja, jer se, kada je slika nastala, pripremao za ispit iz oblasti upravljanja alternativnim investicijama (CAIA - Cartered Alternative Investment Analyst).

Ističe da se na kraju svakog radnog dana trudio da nađe vreme za učenje, da je ispit polagao 10. septembra, a sad čeka rezultate.

"Stvarno verujem u to da čovek svakodnevno treba da se usavršava, da radi na sebi, i da se ne opušta previše u svom svakodnevnom udobnom okruženju. Nažalost, ima onih koji svakodnevno rade na tome da uruše sve ono na čemu ste decenijama radili. Moj odgovor njima je - znanje niko ne može da vam oduzme", poručio je Mali, pružajući na uvid rezultate svog obrazovanja i usavršavnja i indirektno odgovorio svima koji osporavaju originalnost njegovog doktorata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Siniša Mali objavio diplome na Instagramu

Izvor: RTS, 26.Sep.2019

Ministar finansija Siniša Mali je na svom Instagram profilu objavio sve diplome i priznanja koje je stekao tokom visokoškolskog obrazovanja u Srbiji i inostranstvu. . Siniša Mali je 1991. godine upisao Ekonomski fakulet...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.