Izvor: Radio 021, 26.Sep.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali objavio diplome na Instagramu

Ministar finansija Siniša Mali je na svom Instagram profilu objavio sve diplome i priznanja koje je stekao tokom visokoškolskog obrazovanja u Srbiji i inostranstvu.

Siniša Mali je 1991. godine upisao Ekonomski fakulet Univerziteta u Beogradu, a 1995. godine je završio osnovne studije. Osim diplome, objavio je i pohvale koje je dobio od fakulteta kao najbolji student.

Zvanje magistra ekonomskih nauka stekao je 1998. godine nakon odbranjene teze pod nazivom "Trgovinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izložbe kao instrument promotivnog miksa preduzeća".

Naredne godine, Mali je izabran kao jedan od tri studenta iz Srbije koji su dobili stipendiju "Ron Braun", što je, kako navodi ministar, dalo mogućnost da se usavršava u Americi, na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu.

"Stvarno verujem u to da čovek svakodnevno treba da se usavršava, da radi na sebi, i da se ne opušta previše u svom svakodnevnom udobnom okruženju. Nažalost, ima onih koji svakodnevno rade na tome da uruše sve ono na čemu ste decenijama radili. Moj odgovor njima je – znanje niko ne može da vam oduzme!", napisao je ministar finansija. Fotografije diploma i pohvala, možete pogledati OVDE.

Mila Jovanović: Ako odluče da doktorat Malog nije plagijat, vraćamo se blokadi

Jedna od studentkinja koje su učestvovale u blokadi Rekotrata Univerziteta u Beogradu Mila Jovanović izjavila je danas da će ukoliko bude odlučeno da doktorat aktuelnog ministra finansija Siniše Malog nije plagijat, ponovo stupiti u blokadu.

"Ne smatramo samo mi da je doktorat Siniše Malog plagijat, to smatraju i profesori, ubeđeni smo da će ispasti kako očekujemo jer profesori kažu da je to plagijat. Ako odbor kaže da nije plagijat, mi smo u blokadi sa profesorima", rekla je Jovanović za N1.

Kako je rekla, studenti su ispunili sve zbog čega su i blokirali Rektorat, da se istera na čistac plagijat ministra finansija i da pokažu da je Beogradski univerzitet nezavisna institucija.

"Dobili smo datum kada će biti rešeno to pitanje, rektorka je prihvatila odgovornost za nerešavanje problema. Dobili smo i odgovore na niz gorućih pitanja. Uspeli smo da probijemo medijski mrak, RTS je izveštavao o zahtevima studentima", rekla je ona. Kako je dodala, od rektorke su dobili kovertirani papir s kojim će izaći ako se "ne ispuni ono po šta su došli".

"Rektorka je rekla da sa punom odgovornošću garantuje da ovo može da istera do kraja. Ako se to ne ispuni do 4. novembra mi smo opet u Rektoratu, i još mnogo studenata, i profesori. Ako se to ne reši i ispadne da nije plagijat, mi se vraćamo", rekla je Jovanović.

Na pitanje o čemu su razgovarali s predstavnicima opozicije koji su ih obilazili, ona je rekla da ne žele da prave razliku između podrške opozicije i bake koja im je donela da jedu. "To su bile reči podrške koja nam je značila. Nismo se osećali bezbedno, malo smo izlazili, a i kad bismo izašli imali smo otvorene četvoro oči, posle upada SNS i fizičkog napada bili smo svesni da su spremni na sve. Imali smo lažne asistente koji su ulazili", rekla je Mila Jovanović.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović navela je da Senat, Savet i Studentski parlament UB traže od Odbora za profesionalnu etiku da do 4. novembra donese svoju konačnu odluku o tome da li u izradi doktorske disertacije Siniše Malog postoje elementi neakademskog ponašanja plagiranja.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je i da je profesor dužan da bude uz studente čak i kad se ne slažu i ne razumeju, komentarišući zamerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića na ishod blokade Rektorata, o čemu više OVDE.

Autor: Beta, 021, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.