Mali maturanti prodefilovali Vračarom

Izvor: Blic, 01.Jun.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali maturanti prodefilovali Vračarom

Mali maturanti su danas tradicionalno proslavili završetak osnovne škole veselom šetnjom kroz Njegoševu ulicu na Vračaru.

Defile malih maturanata sa Vračara

Oko 700 maturanata iz svih šest vračarskih osnovnih škola okupili su se u podne ispred Opštine Vračar odakle su uz muziku i pesmu benda učenika započeli tradicionalni defile.

Uz vatromet konfeta, sa balonima, bakljama i praćeni zvucima rok sastava svojih vršnjaka, maturanti su veselo prošetali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kroz Njegoševu ulicu do Cvetnog trga, odakle su se vratili nazad u školska dvorišta kako bi nastavili slavlje.

Budući srednjoškolci bili su oduševljeni što su se svi okupili na jednom mestu da završtak osnovne škole proslave zajedno.

- Super je što su osmaci iz svih škola na jednom mestu i što slavimo zajedno. Ovo je verovatno poslednji put da smo svi ovako na okupu - rekla je maturantkinja Marija Jovanović.

Maturanti su na kratko zaustavili saobraćaj u tom delu grada, ali su vozači strpljivo čekali da se slavlje na ulicama završi.

Defile malih maturanata i ove godine organizovalo je udruženje "Deca Vračara” i Opština Vračar od kojih su svi učesnici defilea na pokolon dobili majice i transparente svojih škola koje su ponosno nosili.

- Ovo je veliki momentat u njihovom životu i treba da ga proslave na pravi način - rekao je Đorđe Belamarić, član Opštinskog veća i poželeo svim maturatnima sreću na predstojećim maturskim ispitima i upisima u srednje škole.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.