Izvor: RTS, 27.Okt.2020, 13:14

Mali: Odgovorićemo na izazove, u ekspozeu "prave stvari"

Siguran sam da ćemo sa predloženim sastavom nove vlade odgovoriti na sve izazove koji su pred nama, kaže ministar finansija Siniša Mali i navodi da će se u ekspozeu Ane Brnabić čuti prave stvari i pravi ciljevi.
Upitan da prokometariše sastav nove vlade, Siniša Mali je izrazio zadovoljstvo predlogom kandidata za ministre.

"Prvo mi je drago što će Ana Brnabić biti predsednica Vlade, što će u Vladi biti 50 odsto žena. To je sjajan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastav, dobra energija. Velika su iskušenja pred našom zemljom", rekao je Mali na konferenciji za novinare povodom predstavljanja pravila i nagradnog fonda prvog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020".
Napomenuo je da je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić definisao šest ciljeva za novu vladu koji se, kaže, odnose na ekonomiju, očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, jačanje naših odbrambenih sposobnosti i borbe protiv kovida-19.
Mali je naglasio da su to ogromni izazovi, da smatra da je sastav nove vlade pravi, da će dati tu potrebnu energiju da se odgovori na sve te izazove i da se na pravi način sačuvaju interesi građana Srbije.
"Veoma sam zadovoljan. Radujem se i toj sednici Skupštine sutra. Mislim da ćete u ekspozeu čuti, bar na osnovu razgovora koje sam imao sa Anom Brnabić, prave stvari, prave ciljeve", naveo je Mali, koji u novoj vladi ostaje ministar finansija.
Kaže da je težak period pred Srbijom, te da su velike stvari urađene u proteklom periodu "i po pitanju ekonomije i po pitanju borbe protiv kovida-19".
"Još su veći izazovi pred nama ne samo zbog položaja Srbije, već i zbog izazova sa kojima se ceo svet suočava i zbog koronavirusa, promene privrednog ambijenta, promene načina života. Siguran sam da ćemo sa ovim sastavom Vlade na pravi način na sve te izazove i odgovoriti", zaključio je Mali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Odgovorićemo na izazove, u ekspozeu "prave stvari"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020

Siguran sam da ćemo sa predloženim sastavom nove vlade odgovoriti na sve izazove koji su pred nama, kaže ministar finansija Siniša Mali i navodi da će se u ekspozeu Ane Brnabić čuti prave stvari i pravi ciljevi. Upitan da prokomentariše novi sastav vlade, Mali je izrazio zadovoljstvo predlogom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.