Majstorija Džeka za pobedu Sitija

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majstorija Džeka za pobedu Sitija

Građani slavili sa 2:0 u Njukaslu, ali su domaći propustili nekoliko izglednih prilika.

Skratio muke navijačima Sitija: Serhio Aguero

 

Stare mušterije su pale i 10 put zaredom u Premijer ligi! Šampion Engleske Mančester Siti otvorio je novu sezonu trijumfom u Njukaslu. Prvi pogodak za Građane postigao je David Silva u 38. minutu i to nakon fenomenalne asistencije Edina Džeka, koji je petom uposlio omalenog Španca, a ovaj laganom egzekucijom matirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Krula, dok je u poslednjim trenucima meča Serhio Aguero u korenu sasekao opasne napade domaćeg tima - 0:2 (0:0).

 

Gosti su gospodarali na stredini terena, gde su Ture, Silva i Nasri suvereno gospodarili posedom lopte i diktirali tempo igre. Njukasl je uspeo da pripretina početku drugog poluvremena, ali i u samom finišu meča kada je Ajoze Perez, promašio šansu utakmice i propustio veliku priliku da donese zlata vredan bod ekipi Alana Pardjua na startu sezone.

 

Domaćima je inicijativu donekle i svesno prepustio Maurisio Pelegrini, koji nje u finišu meča izveo Jovetića, Nasrija i Džeka, a uveo radilice Fernandinja i Milnera, kao i ubojitog Serhija Aguera, koji je i bio neprimetan do samog finiša meča.

Svrake nisu uspele da pogode okvir gola gostiju na ovom meču, ali su u nekoliko navrata pokazale da će biti tvrd orah za velikane u ovoj sezoni, dok će oni slabiji morati žestoko da se pomuče kako bi uzdignutog čela napustili Sent Džejms Park.

Ipak, nakon promašaja Ajozea i Sisokoa usledila je surova kazna, a u glavnoj ulozi bio je Aguero, koji je iz drugog pokušaja savladao nemoćnog Tima Krula.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.