Maja Gojković: Autonomija Univerziteta flagrantno narušena

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković: Autonomija Univerziteta flagrantno narušena

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je autonomija Univerziteta narušena upadom studenata i da je to skandal.

U raspravi o izmenama Zakona o visokom obrazovanju, Gojković je istakla da je "grupa studenata koja pripada političkoj grupaciji "1 od 5 miliona" zauzela rektorat i ucenjuje državu i Vladu da im ispuni nešto što im je palo na pamet, što je svakako flagrantan primer narušavanja autonomije Univerziteta."

Predsednica Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je optužila Pokret "Jedan od pet miliona" da ima "posebnu taktiku kako da zada udarac svojoj državi, jer napada delove društva na koje su svi osetljivi- obrazovanje, nauku i kulturu".

Ona je poručila ;da ministar prosvete Mladen Šarčević čiji je resor, kako je rekla Gojković, ugrožen, može da računa na podršku parlamenta.

Aktivisti Pokreta "Jedan od pet miliona" sedmi dan blokiraju rad Rektorata Univerziteta u Beogradu tražeći, između ostalog, smenu ministra finansija Siniše Malog i osudu upada aktivista Srpske napredne stranke u Rektorat.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.