Gojkovićeva: Narušena autonomija Univerziteta u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva: Narušena autonomija Univerziteta u Beogradu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je blokiranjem rada Rektorata Univerziteta u Beogradu narušena autonomija univerziteta i da organizacija "Jedan od pet miliona" ima posebnu taktiku kako da zada udarac svojoj državi.

"Ja ću to da potpišem, neka me stave na stub srama, gde god hoće u medijima. Skandal je to što se desilo pre nekoliko dana da grupa studenata koja pripada političkoj grupaciji "Jedan od pet miliona" upadne u Rektorat i zauzme ga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ucenjuje državu, ucenjuje Vladu da im ispuni nešto što im je palo na pamet da Vlada ispuni", rekla je Gojković.

Ona je, tokom razmatranja amandmana na izmene Zakona o visokom obrazovanju, ocenila da je to "flagrantan primer narušavanja autonomije univerziteta. Država mora da bude mudra u ovom slučaju, da se prati šta se tamo dešava", istakla je Maja Gojković. Ona je rekla da "Jedan od pet miliona" ima posebnu taktiku kako da zada udarac svojoj državi.

"To je da napadaju meko tkivo, tamo gde su svi osetljivi, a to je obrazovanje. Najlakše je manipulisati punoletnim ljudima koji studiraju", ocenila je ona.

Gojković je rekla da oni, pored obrazovanja, napadaju i nauku i kulturu, i kao primer navela dešavanja u Ateljeu 212 posle postavljanja novog upravnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.