Magareći sir samo kod Đokovića?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Magareći sir" samo kod Đokovića?

Upravnik rezervata Zasavica Slobodan Simić kaže da će se "Magareći sir“, koji je inače najskuplji sir, moći kupiti samo na dva mesta u svetu.

 Ko bi rekao : Magareći sir ne može svako da jede  

To će najverovatnije biti u restoranima Novaka Đokovića, kojima su ponudili saradnju, i u još jednoj kući, sa kojom tek treba da sklope ugovor, prenosi novosadski Dnevnik.

 

Na promociji novog proizvoda, Specijalnog rezervata >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prirode Zasavica, održanoj u Galeriji "ITD" na Petrovaradinskoj tvrđavi, rečeno je da je ovo jedinstven proizvod, kako u našoj zemlji, tako i u svetu, jer je sam postupak dobijanja sira veoma komplikovan.

 

Drugi razlog je i finansijska strana ovog proizvoda, jer za jedan kilogram sira treba izdvojiti 1.000 evra, dok pakovanje, u kome se nalazi 50 grama, košta čitavih 65 evra.

 

"U svetu postoji samo jedna farma magaraca koja je veća od naše, ali se na našu sreću oni ne bave proizvodnjom sira. Magareće mleko je veoma slično ljudskom, jer u sebi ima svega jedan odsto masti, tako da ga mogu piti i mala deca. Takođe, ima i veliki procenat vitamina C, kao i drugih lekovitih svojstava. Dokazano je da pomaže kod bronhitisa i astme i kod dece i kod starijih,“ kaže Simić.

 

"Ovo je autentični srpski i vojvođanski brend, pa smatramo da bi i naši državnici mogli da se uključe u njegovu promociju, jer bi naš sir bio odličan poklon stranim zvaničnicima,“ kaže Simić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.