Mađarski gulaš sa junetinom i svežom paprikom

Izvor: Telegraf.rs, 29.Apr.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski gulaš sa junetinom i svežom paprikom

Sastojci za 4 osobe:

- 800 g junećeg buta

- 50 ml ulja

- 200 g luka

- 1 crvena sveža paprika

- 1 kašičica slatke crvene paprike

- 1 kašičica ljute crvene paprike

- 2 čena belog luka

- 500 g krompira

- so

- crni biber

- 1 list lovora

- 100 ml belog vina

- 1 kašika seckanog peršuna

- 1 kašika začina

Priprema:

Na zagrejanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ulju propržite naseckani luk i papriku narezanu na kockice. Zatim dodajte junetinu narezanu na kockice, pa zajedno propržite oko 5 minuta. U posudu dodajte naseckani beli luk, crvenu mlevenu papriku, ljutu crvenu papriku, začin, lovor i sve zalijte s 800 ml vruće vode. Promešajte, posudu vratite na šporet i nastavite kuvati pokriveno na laganoj vatri. Kad meso omekša, dodajte oljušteni krompir narezan na kockice i kuvajte još 15-ak minuta.

Pred kraj kuvanja umešajte vino, vode po potrebi i još kratko prokuvajte. Gulaš poslužite posipan naseckanim peršunom. Ko voli može preko gulaša da posluži i pečenu krušku.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.