MUP: Nedopustivo mešanje DS-a u rad institucija

Izvor: RTS, 20.Avg.2015, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Nedopustivo mešanje DS-a u rad institucija

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je nedopustiv svakodnevni pritisak i mešanje članova Demokratske stranke u rad MUP-a i drugih nezavisnih institucija, kao i osporavanje istraga koje se sprovode.
MUP će ostati imun na pritiske koji se iz stranačkih kancelarija vode zarad dnevne politike, navodi se u saopštenju Ministarstva podovom zahteva DS-a da javno saopšti kojim to materijalnim dokazima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << raspolažzu u slučaju ispisivanja grafita "Smrt Pajtiću", prenosi Tanjug.
"Grubo zadiranje u policijske poslove i zahtevi kojima eksplicitno traže dostavljanje materijalnih dokaza u slučaju ispisivanja grafita "Smrt Pajtiću" i hapšenja osumnjičenog za ovo krivično delo, potvrđuje da se DS ne libi da sebe stavi iznad svih zakona i institucija", navodi MUP.
U saopštenju se navodi i da "pravu istinu o nečijoj krivici ne donosi ministar (Nebojša) Stefanović, ali ni DS, niti bilo koja partija, već sudovi na osnovu relevantnih dokaza".
"Stefanović je bez ikakvog prejudiciranja daljeg toka istrage pažljivo biranim rečima govorio o osumnjičenom na konferenciji za novinare, te su tvrdnje o navodnoj presudi i širenju dezinformacija potpuno neutemelene", ističe se u saaopštenju.
Istovremeno, ukazuje MUP, "neprihvatljivo je da DS sebe stavlja u ulogu policajca, sudije i advokata", jer se "postupci i dokazivanje nečije krivice vode pred nadležnim sudovima, a ne u prostorijama bilo koje političke stranke, pa tako ni DS-a".
MUP je saopštio i da "neće iznositi detalje istrage u javnosti, uprkos insistiranju i političkim pritiscima, već će se strogo držati zakona".
DS traži od MUP-a i ministra Stefanovića da javno saopšte kojim to materijalnim dokazima raspolažu u slučaju ispisivanja grafita "Smrt Pajtiću" i tim povodom uhapšenog Gorana Ikraševa, izjavio je prethodno potpredsednik novosadskog DS-a Goran Radojev.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Nedopustivo je mešanje Demokratske stranke u rad policije!

Izvor: Kurir, 20.Avg.2015

Neprihvatljivo je da DS sebe stavlja u ulogu policajca, sudije i advokata, jer se postupci i dokazivanje nečije krivice vode pred nadležnim sudovima, a ne u prostorijama bilo koje političke stranke..Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je nedopustiv svakodnevni pritisak i mešanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.