MTS: Profit veći za trećinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2009, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MTS: Profit veći za trećinu

BEOGRAD - Profit Mobilne telefonije Srbije (MTS) u prvoj polovini ove godine bio je za 34,5 odsto veći nego u istom periodu 2008. i iznosio je 9,2 milijarde dinara (oko 98 miliona evra), saopšteno je danas.

Kako je navedeno u saopštenju Telekoma Srbije, u okviru kojeg posluje MTS, taj operater mobilne telefonije u prvih šest meseci 2009. godine imao je prihod od 21,7 milijardi dinara (oko 213 milion evra), što 2,5 odsto više nego i istom periodu prošle godine.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kraju juna MTS je imao ukupno 5.401.000 korisnika, od čega je 1.240.000 postpaid korisnika, što predstavlja rast od 14 odsto, navodi se u saopštenju. Kako se dodaje, MTS je prema broju korisnika lider na srpskom tržištu mobilne telefonije.

Prema ranije objavljenim podacima, drugu poziciju na srpskom tržištu mobilne telefonije zauzima Telenor sa 2,8 miliona korisnika, a Vip mobajl je treći sa 1,1 milon korisnika.

U saopštenju se navodi da je MTS povećao i broj korisnika mobilnog interneta (širokopojasnog 3G pristupa internetu), tako da je na kraju juna imao 20.500 korisnika.

Kompanija Telekom Srbije u okviru koje posluje MTS u prvoj polovini ove godine imala profit od 10,2 milijarde dinara (oko 109 miliona evra), što je za 26,2 odsto više nego u istom periodu 2008. godine.

Ukupni prihodi srpske telekomunikacione kompanije od januara do juna ove godine dostigli su 42,6 milijardi dinara (oko 454 miliona evra) i veći su za 5,1 odsto nego u prvoj polovini prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.