Izvor: B92, 02.Sep.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobit Telekoma 10 milijardi dinara

Beograd -- Telekom Srbija je saopštio da je za šest meseci ove godine ostvario 10,2 milijarde dinara neto dobiti, 26,2 odsto više nego u istom periodu lane.

Pozitivan trend, uz dalju racionalizaciju u poslovanju, očekuje se i u drugoj polovini ove godine, kaže se u saopštenju. Navodi se da je na tržištu mobilne telefonije MTS učvrstio ubedljivu lidersku poziciju sa više od 5,4 miliona korisnika, od čega je 1,24 miliona postpejd korisnika, što je 14 odsto više u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na prvu polovinu prošle godine.

U prvoj polovini ove godine je MTS ostvario neto dobit od 9,2 milijarde dinara, što predstavlja rast od 34,5 odsto u odnosu na prvih šest meseci 2008.

Navodi se da je Telekom Srbija izmirio dospele obaveze isplate zajma za kupovinu Telekoma Srpske od 225 miliona evra, čime je znatno smanjena zaduženost, a do kraja godine je planirano izmirenje dodatnih 35 miliona evra, koji dospevaju krajem novembra.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.