MRKONJIĆ U SUBOTICI POBEGAO OD GRAĐANA

Izvor: Kurir, 19.Jul.2010, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRKONJIĆ U SUBOTICI POBEGAO OD GRAĐANA

SUBOTICA - Mrka pobegao i od građana i od novinara! Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić trebalo je da juče u 11 časova sa novinarima obiđe petlju „Subotica sever“ na delu autoputa Koridor

SUBOTICA - Mrka pobegao i od građana i od novinara!

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić trebalo je da juče u 11 časova sa novinarima obiđe petlju „Subotica sever“ na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << delu autoputa Koridor 10. Međutim, Mrkonjić se pojavio sat ranije, a pošto radova gotovo da nije ni bilo (zato što su meštani ulica Prežihova Voranca i Lopudske na Paliću blokirali te ulice, sprečivši desetine kamiona da izvezu pesak na gradilište), ministar se pokupio i bez reči otišao!

Šta je Mrkonjića poslalo natrag za Beograd brže nego što je došao do Subotice? Najverovatnije nezadovoljni građani pomenutih palićkih ulica, koji veruju da će izgradnjom autoputa baš kroz njihov kraj biti žestoko oštećeni. Oni su zato spremili nekoliko neprijatnih pitanja za ministra, ali je Mrkonjić namirisao kakav mu se „topli zec“ sprema i - odmaglio.

- Kamioni su nam razrovali ulice, kuće su nam popucale, a jedino što smo dobili posle tekstova u Kuriru jeste obećanje mesne zajednice da će našim ulicama ubuduće saobraćati samo prazni kamioni, dok će oni s peskom ići zaobilaznim putevima - kaže Marko Vukov, stanovnik Lopudske ulice i dodaje:

- Nažalost, od Direkcije za izgradnju Subotice dobili smo obaveštenje da ćemo nadoknadu štete od prolaska kamiona ipak sami morati da izborimo u odvojenim sudskim sporovima. Znači, treba da tužimo one koji kopaju i transportuju pesak kroz naše ulice. Ko je u Srbiji dobio spor s nekim ko je moćan? - rezigniran je Vukov.

Po odlasku ministra Mrkonjića, građani dve ugrožene palićke ulice razišli su se oko podne, puštajući brojne kamione da kroz njihove ulice prevoze pesak. Ministar za infrastrukturu nije odgovarao na pozive Kurira.

B. Žujović

„Nibensu“ žao

Jedino objašnjenje za ovakvo postupanje dobili smo od izvinjenja Marine Galečić iz „Nibens grupe“, u čijem se sastavu nalazi Preduzeće za puteve „Beograd“ kao izvođač radova.

- Veoma nam je žao što termin susreta s novinarima nije ispoštovan kako je dogovoreno, ali to nije do nas. Razlozi tolike žurbe zaista nam nisu poznati - kaže Galečićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.