MMF preporučuje POSKUPLJENJE struje u Srbiji

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF preporučuje POSKUPLJENJE struje u Srbiji

Šef kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Sebastijan Sosa procenjuje da struja u Srbiji treba poskupeti, ali da povećanje treba da bude postepeno.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

  “Struja u Srbiji treba da poskupi bar za iznos inflacije, čime bi i dalje cena električne energije ostala stabilna”, izjavio je Sosa uz podsećanje da tarife nisu menjane skoro dve godine.

Na pitanje novinara hoće li poskupeti struja, Sosa je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je kratkoročno potrebno povećati cene električne energije, a da srednjoročno treba se povećavaju postepeno.

"Srbija će morati da pređe na čistije izvore energije. To (poskupljenje struje) će morati postepeno da se dešava, pri čemu treba uzimati u obzir socijalne implikacije", naveo je Sosa.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

MMF traži POSKUPLJENJE struje u Srbiji

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019

Ministar finansija Siniša Mali obećao je u maju ove godine da građni ne moraju da strahuju od povećanja cene električne energije, međutim Međunarodni monetarni fond smatra da je povećanje nephodno...Foto: MONDO/Stefan Stojanović.. “Struja u Srbiji treba da poskupi bar za iznos inflacije,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.