MARŠ IZ SIRIJE: Damask ZAHTEVA od Amera da POD HITNO napuste Al Tanf!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARŠ IZ SIRIJE: Damask ZAHTEVA od Amera da POD HITNO napuste Al Tanf!

Glasno i jasno!

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid al Mualed danas je izjavio da se američke snage moraju povući iz baze Tanf na jugu zemlje, kao i da Damask nije u pregovorima o južnom regionu Sirije.

On je na pres konferenciji takođe rekao da je sirijska vlada komunicirala sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF) koje imaju podršku SAD, ali da proces pregovora nije počeo, prenosi Rojters.

Al Mualed je dodao da grad Raka, koji kontrolišu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snage SDF, "mora biti obnovljen i oslobođen" od bilo kakvog stranog prisustva.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Damask: Prisustvo Irana u zemlji legitimno za razliku od SAD

Izvor: Vostok.rs, 03.Jun.2018, 10:04

Iranska vojska u Siriji nije prisutna na onaj način na koji to vidi Izrael, izjavio je na konferenciji za novinare u Damasku šef sirijske diplomatije Valid Mualem.. . „Prisustvo Irana, u smislu vojnog prisustva na kopnu u Siriji - to su samo izraelske bajke“, rekao je ministar.. . . Mualem...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.