London dao garancije za Rumune

Izvor: B92, 19.Jan.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London dao garancije za Rumune

Velika Britanija iznela je uveravanja da će pola miliona rumunskih građana moći da ostane tamo nezavisno od ishoda Bregzita.

To je saopštilo rumunsko ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je ministar za evropske poslove Georgi Čamba juče razgovarao s zvaničnikom Forin ofisa Alanom Dankanom o Rumunima koji rade ili studiraju u Velikoj Britaniji.

Navedeno je da je Dankan "ponovio da će prava rumunskih građana u Velikoj Britaniji biti poštovana nezavisno od ishoda Bregzita".

Nije najjasnije šta će biti s brojnim Evropljanima u Velikoj Britaniji kada ta zemlja 29. marta napusti EU.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

London dao garancije za ostanak Rumuna u Velikoj Britaniji

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2019

Rumunsko ministarstvo spoljnih poslova je danas saopštilo da je Velika Britanija iznela uveravanja da će pola miliona rumunskih građana u Velikoj Britaniji moći da ostane tamo nezavisno od ishoda Bregzita...Ministarstvo je navelo da je ministar za evropske poslove Georgi Čamba juče razgovarao s...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.