Linta: Deklaracija SDA - nezvanična objava rata Srbima u Republici Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Deklaracija SDA - nezvanična objava rata Srbima u Republici Srpskoj

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da je Programska deklaracija SDA ratnohuškačka i da predstavlja "nezvaničnu objavu rata Srbima u Republici Srpskoj".

Programska deklaracija SDA koja previđa osnivanje BiH uz ukidanje entiteta i uvođenje bosanskog jezika dodatno širi nepoverenje i podiže tenzije između Srba i Bošnjaka s ciljem destabilizacije političke situacije u Bosni i Hercegovini.

"Bakiru Izetbegoviću je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jasno da srpski narod nikada neće prihvatiti osnivanje unitarne Bosne i Hercegovine ali očigledno nije spreman da prihvati činjenicu da samo dosljedno poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma može biti jedan od temelja istorijskog dogovora srpskog i bošnjačkog naroda", naveo je Linta.

On je podsetio da SDA od svog osnivanja vodi neprijateljsku politiku prema srpskom narodu u Bosni i Hercegovini zasnovanu na Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića.

Ističe i da posle završetka rata SDA nikada nije iskreno prihvatila Republiku Srpsku kao trajnu i ustavnu kategoriju već je pokretala inicijative čiji je suštinski cilj bio njeno ukidanje.

Linta dodaje i da Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića već više godina najavljuje pokretanje zahteva za osporavanje imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH koji odluke donosi preglasavanjem srpskih sudija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.