Linta: Deklaracija SDA nezvanična objava rata

Izvor: RTS, 16.Sep.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Deklaracija SDA nezvanična objava rata

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da je Programska deklaracija Stranke demokratske akcije u BiH ratnohuškačka i da predstavlja "nezvaničnu objavu rata Srbima u Republici Srpskoj".
Programska deklaracija SDA, koja previđa osnivanje BiH uz ukidanje entiteta i uvođenje bosanskog jezika, dodatno širi nepoverenje i podiže tenzije između Srba i Bošnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << s ciljem destabilizacije političke situacije u Bosni i Hercegovini, rekao je Miodrag Linta.

"Bakiru Izetbegoviću je jasno da srpski narod nikada neće prihvatiti osnivanje unitarne Bosne i Hercegovine, ali očigledno nije spreman da prihvati činjenicu da samo dosledno poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma može biti jedan od temelja istorijskog dogovora srpskog i bošnjačkog naroda", naveo je Linta.
Izjavio je da SDA od svog osnivanja vodi neprijateljsku politiku prema srpskom narodu u Bosni i Hercegovini zasnovanu na Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića.
Ističe i da posle zavšetka rata SDA nikada nije iskreno prihvatila Republiku Srpsku kao trajnu i ustavnu kategoriju, već je pokretala inicijative čiji je suštinski cilj bio njeno ukidanje.
Linta dodaje i da Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića već više godina najavljuje pokretanje zahteva za osporavanje imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH koji odluke donosi preglasavanjem srpskih sudija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miodrag Linta: Programska deklaracija SDA је ratnohuškačka, nezvanična objava rata Srbima u BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2019

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas je Programska deklaracija bosanske Stranke demokratske akcije (SDA) ratnohuškačka i da predstavlja nezvaničnu objavu, kako je naveo, rata Srbima u Republici Srpskoj...Linta je u saopštenju naveo da Programska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.