Laži o Ivanoviću sa video-linka

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Laži o Ivanoviću sa video-linka"

Advokat Nebojša Vlajić odbacio je navode koje je na suđenju njegovom klijentu, lideru SDP-a Oliveru Ivanoviću, izneo svedok tužilaštva, kao neistinite.

Vlajić je u izjavi Tanjugu kratko rekao da će svedok tužilaštva sutra "morati da odgovara na pitanja odbrane o svim tim lažima i zašto se nije usudio da dođe na suđenje, već je svedočio video-linkom".

Šemsedin Ajeti (57), bivši tržišni inspektor iz Kosovske Mitrovice, optužio je ranije danas Ivanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Dragoljuba Delibašića za zločine nad Albancima.

Prema njegovim rečima, Ivanović i Delibašić bili su vođe i organizatori grupe koja je 3. februara 2000. godine ubijala Albance u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ajeti, koji je svoj iskaz dao putem video-linka iz Okružnog suda u Švedskoj, više puta je ponovio da poznaje Ivanovića i Delibašića, a spomenuo je i da je u uniformi i naoružane video Iliju i Nebojišu Vujačić.

Ivanović je optužen da je počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina, do doživotne robije.

I ostaloj četvorici Srba - Delibašiću, Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću - prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba, kojima je suđenje počelo 18. decembra 2014. izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.