Lavrov i Keri razgovarali o Alepu

Izvor: B92, 24.Okt.2016, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Keri razgovarali o Alepu

Moskva -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je telefonom svog američkog kolegu Džona Kerija da sa njim razgovara o situaciji u Siriji.

Tokom razgovora, obavljenog na inicijativu SAD, Lavrov je ponovo naglasio da SAD treba da ispune svoje obećanje i razdvoje takozvanu umerenu opoziciju od, kako on zove, terorističkih grupa, prenela je ruska novinska agencija TASS.

Lavrov je ukazao Keriju da su ilegalne naoružane grupe koje drže pod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrolom istočni deo Alepa, odgovorile na humanitarni prekid vatre sirijske vlade pucanjem na civile koji su pokušali da napuste grad i novim napadima, navelo je ministarstvo.

Prema ruskom ministarstvu Lavrov i Keri su se složili da bi trebalo stručnjaci da budu uključeni u traganju za normalizacijom sitaucije u Alepu.

Dva zvaničnika su razgovarala dok se u Alepu nastavljaju borbe. Sukobi u tom gradu nastavili su se ovog vikenda posle isteka trodnevnog primirja koji su proglasile sirijske snage i Rusija koja ih podržava vazdušnim udarima.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadi Gatilov rekao je odvojeno danas da je Moskva razočarana radom UN agencija tokom trodnevnog prekida vatre u Alepu.

"Nažalost tokom tri dana proglašenog primirja humanitarne agencije UN nisu uspele da iskoriste ovu priliku i pomognu onima kojima je bilo potrebno da budu sklonjeni iz istočnog Alepa", rekao je Gatilov, prenosi ruska agencija Interfaks.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov i Keri razgovarali o Siriji

Izvor: N1 televizija, 24.Okt.2016

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je telefonom svog američkog kolegu Džona Kerija da sa njim razgovara o situaciji u Siriji, saopoštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova...Tokom razgovora, obavljenog na inicijativu SAD, Lavrov je ponovo naglasio da SAD treba da ispune svoje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.