Lavrov: SAD dužne da ispune svoj deo dogovora

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2016, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: SAD dužne da ispune svoj deo dogovora

Šefovi diplomatija Rusije i SAD Sergej Lavrov i Džon Keri su u telefonskom razgovoru potvrdili nameru da nastave potragu za političkim rešenjem kako bi se razrešila kriza u Alepu, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Kako se navodi, ponovo je istaknuto da su SAD dužne da ispune svoj deo dogovora kada je reč o razdvajanju takozvane umerene opozicije od terorista.

Takođe, dogovoreno je da će čitav niz stručnjaka, kako iz Rusije, tako iz SAD, nastaviti da sarađuje kako bi se pronašao put za normalizaciju situacije u Alepu. Keri je sa svoje strane istakao da je neophodno nastaviti ženevske pregovore o Sirijii dodao da je zabrinut zbog ponovnog pokretanja vojne operacije u Alepu. Pored toga, dodaje se u saopštenju, Lavrov i Keri su se dotakli i drugih tema pored Sirije, a između ostalog i vojne operacije međunarodne koalicije u Iraku.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.