Lavrov 21. i 22. februara 2018. u Beogradu

Izvor: RTS, 19.Dec.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov 21. i 22. februara 2018. u Beogradu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prihvatio je poziv srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića da poseti Beograd u februaru 2018. godine.
"Sa zadovoljstvom ću doći i unapred se radujem poseti prijateljskom Beogradu", rekao je Lavrov odgovarajući na poziv, prenosi Tas.

Lavrov je to rekao na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, koji je tom prilikom istakao da Beograd očekuje da se poseta Lavrova realizuje 21. i 22. februara 2018. godine, prenosi Tas.
Kako je Dačić rekao, ta poseta posvećena je obeležavanju 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.
Dačić i Lavrov su tokom sastanka u Moskvi razgovarali o bilateralnim odnosima i KiM.
Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije ocenili su da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da se saradnja razvija u svim pravcima.
Dačić je naglasio da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Dvojica ministara su izrazila zadovoljstvo zbog dostignute dinamike susreta na visokom i najvišem nivou.
Šef srpske diplomatije je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.
Dodao je da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmenjuje informacije i usklađuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije.
Ministar Dačić je dodao da će u narednom periodu Srbija usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.
Dačić je deo srpske delagacije koja prati predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom posete Rusiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Lavrov o bilateralnim odnosima i KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2017

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u Moskvi u delegaciji predsednika Republike Aleksandra Vučića, susreo se danas sa svojim kolegom ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i KiM...Ministri...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.