Lajčak: Računam na podršku svih stranaka na Kosovu

Izvor: Beta, 16.Sep.2021, 21:15

Lajčak: Računam na podršku svih stranaka na Kosovu

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je danas da računa na podršku dijalogu svih političkih partija na Kosovu.On je objavio na Tviteru da je imao "dobre sastanke" sa liderima Srpske liste, Demokratske partije Kosova, Demokratske lige Kosova i Alijanse za budućnost Kosova."Sve partije imaju iskustvo u dijalogu i zato shvataju njegovu važnost za Kosovo. Računam na njihovu podršku", napisao je Lajčak.Predsednik i potpredsednik Srpske liste, Goran Rakić i Igor Simić su poručili da dijalog nema alternativu i da se sva otvorena pitanja moraju rešavati putem dijaloga, preneo je portal Kossev.info.Iz ove stranke su naveli da se razgovaralo o problemima Srba, presudi članu ove stranke i predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan, Ivanu Todosijeviću koji je osudjen na dve godine zatvora, kao i o dijalogu i neprimenjivanju sporazuma postignutih u Briselu od strane Prištine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Specijalni predstavnik EU Lajčak posetiće Beograd 20. i 21. septembra

Izvor: Danas, 17.Sep.2021, 10:35

Kako najavljuje EU Info, specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja otvorena na Zapadnom Balkanu, Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 20. do 21. septembra 2021. godine (ponedeljak i utorak).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.