Kurc: Radujemo se sutrašnjoj poseti premijera Vučića

Izvor: Press, 03.Jun.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Radujemo se sutrašnjoj poseti premijera Vučića

- Izbor Aleksandra Vučića je, prema mom mišljenju, bio važan znak za Srbiju. Postoji jasan plan reformi koje slede i to su sva austrijska preduzeća i Austrijanci koji žive u Srbiji ocenili kao pozitivan signal za put u budućnost - ocenio je šef austrijske diplomatije u izjavi za Tanjug.
- Radujemo se poseti Vučića i on svesno nema samo političke sastanke, već ima i termine sa mnogim velikim austrijskim preduzećima, koji su investitori u Srbiji - objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je Kurc.
On je izrazio uverenje da ta razmena mišljenja sa privrednicima ima smisla, jer, kako je primetio, što je bilja investiciona klima po austrijska preduzeća biće moguće otvarati više novih radnih mesta i postoji šansa za privredni rast Srbije.
Predsednik Vlade Srbije razgovaraće sutra, u okviru prve radne posete Beču, sa najvišim austrijskim zvaničnicima i investitorima.
Poseta Austriji bila je planirana za 18. I 19.maj, ali ju je premijer otkazao zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju.
Kako je najavljeno u Beču, Vučić će se najpre sastati sa austrijskim  vicekancelarom i ministrom finansija Mihaelom Špindelegerom.
Potom će premijer razgovarati sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom za radnim ručkom, koji domaćin priređuje u njegovu čast. Zatim je predviđen sastanak sa austrijskim privrednicima.
Premijer Vučić, i ministar finansija Srbije Lazar Krstić, koji je član delegacije, učestvovaće na privrednom forumu „Poslovni most“, u organizaciji Senata privrede Austrije i Srbije.
Na tom skupu austrijskim privrednicima biće približena aktuelna situacija u našoj zemlji, kao i budući koraci u cilju poboljšanja poslovnog okvira. Na kraju posete premijera Vučića primiće i predsednik Austrije Hajnc Fišer.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa Špindelegerom

Izvor: Press, 04.Jun.2014, 11:15

Vučić će razgovarati i sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom, ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcom i predstavnicima Udruženja industrijalaca. .. Premijer Srbije će učestvovati i na konferenciji Busineš Bridge u organizaciji Senata privrede Austrija-Srbija... Šef austrijske diplomatije...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.