Vučić se sastao sa predsednikom Austrije

Izvor: Blic, 04.Jun.2014, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao sa predsednikom Austrije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić završio je danas jednodnevnu posetu Beču sastankom sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom.

Teme razgovora bile su ekonomske reforme u Srbiji, pregovori Beograda sa Prištinom, saradnja u regionu i situacija u Srbiji nakon poplava, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijer Vučić je naglasio da Srbija ima dobru saradnju sa zemljama u regionu i da predstavlja faktor stabilnosti na Balkanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Imamo dobre odnose sa komšijama i oni su ojačani nakon poplava koje su zadesile region. Planiramo i donatorsku konferenciju sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom", naglasio je Vučić.

Tokom susreta dvojica zvaničnika razgovarala su i o procesu pridruživanja EU, kao i dijalogu Beograda sa Prištinom koji je vrlo pozitivno ocenjen, navodi se u saopštenju.

Predsednik Fišer čestitao je premijeru Vučiću izborni rezultat i imenovanje na novu funkciju, i pozdravio napredak u procesu pregovora Beograda i Prištine, naglasivši da je to pokazalo da je dijalog moguć.

Tokom zvanične posete Austriji Vučić se sastao sa najvišim predstavnicima austrijske države.

Vučić je u Austriji trebalo da boravi 18.i 19.maja, ali je posetu morao da odloži zbog katastrofalnih poplava u Srbiji.

Austrijski kancelar Verner Fajman bio je sprečen, zbog ranije zakazanog boravka u Gracu da se sastane sa srpskim kolegom.

Vučić je posetu započeo razgovorima sa vicekancelarom i ministrom finansija Mihaelom Špindelegerom, i zatim susretom sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom.

Takođe Vučić je imao razgovore u Udruženju industrijalaca Austrije i potom učestvovao na konferenciji "Poslovni most" u organizaciji Senata privrede Austrije i Srbije.

Austrijski sagovornici u razgovoru sa srpskim premijerom istakli su odlične odnose dve zemlje i obećali nastavak podrške Srbiji na putu u EU.

Pročitajte još Vučić: Potencijale Srbije ćemo predstaviti na velikom roud-šouu Kurc pozdravlja odlučnost u sprovođenju reformi Vučić: Vlada će preporučiti izlazak na kosovske izbore Vučić se sastao sa Špindelegerom: Potrebna nam je evropska solidarnost i pomoć

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.