Kukasti krstovi na spomeniku

Izvor: S media, 14.Avg.2009, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukasti krstovi na spomeniku

Na spomen bistu narodnog heroja Stjepana Stevana Filipovića, borca Valjevskog partizanskog odreda, koga su nemački okupatori obesili 22. maja 1942. godine u centru Valjeva, pojavili se kukasti krstovi.

Za sada nepoznati počinioci oskrnavili su ovo spomen obeležje tako što su preko imena i prezimena na spomeniku i petokrake nacrtali kukaste krstove masnom crnom farbom.

To je u Udruženju boraca Narodnooslobodilačkog rata u Valjevu, ali i gradjana Valjeva izazvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oštro reagovanje i negodovanje, pa su, kako je danas Tanjugu rekao Milić Petrović, predsednik Udruženja boraca NOR-a, zatražili da nadležni državni organi, pre svega, policijska uprava u Valjevu preduzmu mere da se počinioci ovog teškog dela otkriju.

Borci NOR-a u Valjevu su o svom trošku pre nekoliko meseci obnovili spomen bistu Stjepana Stevana Filipovića koju su pre nekoliko godina nepoznati počinioci porušili.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.