Kraljevski zet na saslušanju

Izvor: RTS, 26.Feb.2012, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevski zet na saslušanju

Povodom tvrdnji da je umešan u korupcijski skandal, zet španskog kralja Huana Karlosa Injaki Urdangarin saslušan u sudu. Urdangarin i njegov poslovni partner Dijego Tores osumnjičeni da su javna sredstva preusmeravali u mrežu sopstvenih kompanija.

Muž španske princeze i ćerke kralja Huana Karlosa Kristine, Injakija Urdangarina saslušale su sudije i tužioci, povodom tvrdnji da je umešan u korupcijski skandal.

"Došao sam da razjasnim istinu i povratim čast", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je četrdesetčetvorogodišnji Urdangarin novinarima ispred zgrade suda.

Koreni skandala leže u činjenici da je Urdangarin od 2004. do 2006. godine bio na čelu neprofitnog instituta "Nus".

Urdangarin, koji je bio i španski rukometni reprezentativac i njegov poslovni partner Dijego Tores osumnjičeni su da su institut koristili za organizovanje događaja vezanih za sport i turizam na Balearskim ostrvima i u Valensiji, preusmeravajući novac iz javnih i privatnih fondova u mrežu kompanija koje su stvorili.

Venčanjem sa princezom Kristinom 1997. godine, Urdangarin je dobio titulu vojvode od Palma De Majorke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraljev zet na saslušanju

Izvor: RTS, 26.Feb.2012

Povodom tvrdnji da je umešan u korupcijski skandal, zet španskog kralja Huana Karlosa Injaki Urdangarin saslušan u sudu. Urdangarin i njegov poslovni partner Dijego Tores osumnjičeni da su javna sredstva preusmeravali u mrežu sopstvenih kompanija. ..Muž španske princeze i ćerke kralja Huana Karlosa...

Nastavak na RTS...

Zet španskog kralja umešan u korupciju?

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2012

Povodom tvrdnji da je umešan u korupcijski skandal, zet španskog kralja Huana Karlosa Injaki Urdangarin saslušan u sudu. Urdangarin i njegov poslovni partner Dijego Tores osumnjičeni da su javna sredstva preusmeravali u mrežu sopstvenih kompanija...Muža španske princeze i ćerke kralja Huana Karlosa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Madrid: Korupcija u porodici kralja

Izvor: B92, 26.Feb.2012

Madrid -- Vojvoda Injaki Urdangarin, oženjen ćerkom španskog kralja Huana Karlosa, princezom Kristinom, pojavio se na preliminarnom saslušanju zbog korupcije...To je prvi veliki skandal u španskoj kraljevskoj porodici...Vojvoda od Palma de Majorke (44), bivši olimijski rukometaš, osumnjičen je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.