Košarkašice Srbije na pripremama na Zlatiboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 16:00

Košarkašice Srbije na pripremama na Zlatiboru

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije stigla je danas na pripreme na Zlatiboru, prve posle pandemije koronavirusa.

Selektorka Marina Maljković povela je dve grupe igračica – iskusnije, kojima želi da pruži mogućnost uigravanja i zajedničkih treninga u sklopu priprema za naredno leto kada će, pored Olimpijskog turnira u Tokiju, na programu biti i Evropsko prvenstvo i mlađu grupu koja tek ulazi u dril reprezentacije i koja treba da bude nosilac seniorskog tima u bliskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budućnosti.

"Zlatibor je naša baza dugi niz godina. Tamo se zaista osećamo kao kod kuće i imamo najbolje moguće uslove za treniranje. Okolnosti su možda ovaj put drugačije, jer ovog leta nemamo takmičenje, pa taj period želimo da iskoristimo za uigravanje, ali i za uvođenje mladih snaga u reprezentativni sistem. Očekuje nas 11 dana vrednog i napornog rada, posle koga i igračice pojedinačno, ali i mi kao tim, treba da izađemo kvalitetniji, jači i bolji", rekla je selektorka Maljković za sajt KSS.

Košarkašice Srbije obezbedile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koje su pomerene na jul 2021. godine.

U međuvremenu, izabranice Marine Maljković očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kroz dva prozora – u novembru 2020. i februaru 2021.

U prve dve kvalifikacione utakmice prošlog novembra Srbija je slavila protiv Turske i Albanije, a u grupi je još i selekcija Litvanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.