Košarkaši ubedljivo overili plasman u četvrtfinale!

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2016, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši ubedljivo overili plasman u četvrtfinale!

Izabranici Saše Đorđevića savladali su, u poslednjem meču grupne faze olimpijskog turnira, Kinu sa 94:60, zauzevši tako četvrto mesto u grupi sa dve pobede i tri poraza Muška košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, pošto je u noći između nedelje i ponedeljka pobedila selekciju Kine sa ubedljivih 94:60 (24:18, 19:10, 35:15, 16:17).Grupnu fazu takmičenja Srbija je završila sa učinkom od dve pobede i tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << poraza i zauzela je četvrto mesto u A grupi, a ko će joj biti protivnik u četvrtfinalu znaće se kada budu odigrane utakmice petog kola u B grupi.Kako turnir odmiče košarkaši podižu formu i posle izvanrednih izdanja protiv Amerikanaca pre tri dana i sada protiv Kineza sa optimizmom možemo čekati meč sa prvoplasiranim timom iz B grupe, ko god to da bude. Ukoliko budu odigrali na nivou na kome su igrali poslednje dve utakmice, polufinale će biti itekako dostižno.Odlučujući meč protiv Kine izabranici Aleksandra Đorđevića su počeli maksimalno angažovano. Nisu ponovili greške iz prethodnih utakmica, kada su protivnicima dozvoljavali da na startu naprave veliku razliku, koju su onda mukotrpno stizali. Odbrana je funkcionisala najbolje do sada i kineski košarkaši su morali da se pomuče za svaki koš, a napad je bio veoma tečan, o čemu svedoči podatak da smo susret završili sa 24 asistencije.Velika želja, pretočena u ogromnu energiju, možda se najbolje ispoljavala u skoku. Srbije je imala 40 uhvaćenih lopti, od čega 13 u napadu, a Kina ukupno 13 skokova manje.Đorđević je iskoristio priliku da čestim rotacija pruži šansu svim igračima, a posebno raduju odlične partije Milana Mačvana i Nikole Kalinića. U pravo vreme su razigrani svi naši košarkaši, što može imati presudan značaj u nastavku takmičenja.Posle dobrog prvog poluvremena, u kome su Kinezi koliko-toliko držali rezultatski priključak, reprezentacija Srbije je eksplodirala u trećoj četvrtini, koju je završila sa vođstvom od 78:43. U poslednjoj deonici tempo je razumljivo pao i do kraja utakmice samo smo održavali veliku prednost.Srbija: Teodosić 7, Simonović 8, Bogdanović 19, Marković, Kalinić 15, Nedović 6, Birčević, Raduljica 11, Jokić 8, Štimac 7, Jović 2, Mačvan 11.Kina: Žao, Sui, Guo 8, Ding 3, Žai 11, Žu P. 4, Ji 20, Li G. 3, Li M, Žu J. 4, Žu K. 3, Vang 4.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Rapsodija Srbije pred meč odluke!

Izvor: OkRadio.rs, 15.Avg.2016

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Kinu sa ubedljivih 94:60 u poslednjem meču grupne faze na olimpijskom turniru. Ekipa Aleksandra Đorđevića takmičenje u A grupi završava na četvrtom mestu posle pobeda protiv Venecuele i Kine i poraza od Francuske, SAD i Australije. Rival našoj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.