Konačna presuda Karadžiću do proleća 2019. godine

Izvor: B92, 21.Nov.2018, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Konačna presuda Karadžiću do proleća 2019. godine"

Konačna presuda po žalbi Radovana Karadžića na prvostepenu presudu, kojom je osuđen na 40 godina zatvora, može se očekivati u prvom tromesečju sledeće godine.

To je izjavio predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MICT) Teodor Meron u Sarajevu.

U slučaju Ratka Mladića, koji je prvostepeno osuđen na doživotni zatvor, okončanje žalbenog postupka može se očekivati do kraja 2020, rekao je Meron.

On je naveo da promena sudija u većima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja sude Karadžiću i Mladiću neće bitnije usporiti donošenje očekivanih presuda, prenosi Hina.

Komentarišući odluku sudije Žan Kloda Antonetija da ga na osnovu zahteva odbrane udalji iz veća koje sudi Mladiću, nakon čega se sam povukao i iz veća koje sudi Karadžiću, Meron kaže da ne smatra da je pristrasan prema bilo kome i da sudi na osnovu zakona i dokaza.

Meron je odbacio navode da su neke presude izrečene u Hagu donete pod političkim pritiscima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.