Konačna presuda Karadžiću do proleća 2019.

Izvor: Mondo, 21.Nov.2018, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačna presuda Karadžiću do proleća 2019.

Konačna presuda po žalbi Radovana Karadžića na prvostepenu presudu od 40 godina zatvora zbog ratnih zločina, može očekivati u prvom tromesečju sledeće godine, kaže predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MICT) Teodor Meron.

Foto: Ministarstvo pravde Srbije

Sudija Meron je danas u Sarajevu rekao da se u slučaju Ratka Mladića, koji je prvostepeno osuđen na doživotni zatvor, okončanje žalbenog postupka može se očekivati do kraja 2020. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Haški tribunal: Karadžić traži još izuzeća

On je naveo da promena sudija u većima koja sude Karadžiću i Mladiću neće bitnije usporiti donošenje očekivanih presuda, prenosi Hina.

IZUZEO SE: Meron neće opet suditi Karadžiću

Komentarišući odluku sudije Žan Kloda Antonetija, da ga na osnovu zahteva odbrane udalji iz veća koje sudi Mladiću, nakon čega se sam povukao i iz veća koje sudi Karadžiću, Meron kaže da ne smatra da je pristrasan prema bilo kome i da sudi na osnovu zakona i dokaza.

Meron je odbacio navode da su neke presude izrečene u Hagu donete pod političkim pritiscima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.