Književnici podržali protest Ne da(vi)mo Beograd

Izvor: Blic, 23.Jun.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Književnici podržali protest "Ne da(vi)mo Beograd"

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" dobila je podršku više od 40 pisaca kroz zbirku "Čiji grad?!", a celokupan prihod od njene prodaje biće doniran za "rast te neformalne gradjanske organizacije i organizovanje novih protestnih šetnji".

Knjiga sadrži po jednu pesmu ili prozni fragment od 42 autora koji su se svojim delima priključili zahtevima pokreta "Ne da(vi)mo Beograd" za grad po meri ljudi, a ne "uskih interesa pojedinaca".

Među autorima koji su zastupljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u zbirci su Milena Marković, Marko Pogačar, Slavoljub Stanković, Srđan V. Tešin, Daniel Kovač, Dragoslava Barzut, Alen Bešić i drugi, naveo je portal seecult.org.

Knjiga će biti predstavljena i na osmom izdanju regionalnog književnog festivala Krokodil koji počinje sutra, 24. juna ispred Muzeja istorije Jugoslavije, kada će medju gostima biti i predstavnici inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Zbirku je moguće kupiti i preko sajta Kontrast izdavaštva, koji je objavio knjigu.

Novi, četvrti protest inicijative "Ne da(vi)mo Beograd", povodom dva meseca od rušenja dela Savamale i neutvrdjivanja odgovornosti, zakazan je za subotu 25. juna u 18.00 časova ispred Skupštine grada Beograda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Književnici podržali protest Ne da(vi)mo Beograd

Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2016

Više od 40 pisaca zajednički je izdalo zbirku poezije i proze "Čiji grad?!", kao vid podrške Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd. Celokupan prihod od prodaje biće doniran za "rast neformalne građanske organizacije i organizovanje novih protestnih šetnji", saopštila je Incijativa...Knjiga sadrži...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.