Kina: Amerika je kriva

Izvor: B92, 09.Sep.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Amerika je kriva

Kina je okrivila SAD za napetosti sa iranskim nuklearnim programom i pozvala svetske sile da se pridržavaju svog sporazuma iz 2015. godine.

"SAD bi trebalo da prestanu sa pogrešnim praksama kao što su jednostrane sankcije i maksimalni pritisak na Iran", rekla je portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čuning.

Sporazum je uzdrman kada su se SAD jednostrano povukle i nametnule sankcije Iranu.

Portparolka kineskog ministarstva je rekla da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve strane u sporazumu, koje uključuju i Britaniju, Francusku, Nemačku, Kinu, Rusiju i Evropsku uniju, trebalo da se pridržavaju dogovorenog.

Komentari iz Kine su došli nakon najave Irana da će početi da koristi napredne centrifuge koje su sporazumom zabranjene. Centrifuge se mogu koristiti za obogaćivanje uranijuma.

Iran pokušava da izvrši pritisak na Evropu kako bi pronašao način da olakša ekonomske posledice sankcija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina okrivila SAD za tenzije sa iranskim nuklearnim programom

Izvor: Danas, 09.Sep.2019

Kina je danas okrivila SAD za napetosti sa iranskim nuklearnim programom i pozvala svetske sile da se pridržavaju svog sporazuma iz 2015. godine. Članak Kina okrivila SAD za tenzije sa iranskim nuklearnim programom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.