Kina krivi SAD za tenzije sa Iranom

Izvor: Večernje novosti, 09.Sep.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina krivi SAD za tenzije sa Iranom

Kina je okrivila SAD za tenzije nastale sa Iranom i pozvala svetske sile da se drže nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine sa Teheranom Kina je okrivila SAD za tenzije nastale sa Iranom i pozvala svetske sile da se drže nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine sa Teheranom. Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing izjavio je da bi SAD trebalo da odustanu od loše prakse poput jednostrano uvedenih sankcija i maksimalnog pritiska na Iran, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prenosi AP. Kako je rekla, potpisnice sporazuma, među kojima su i Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Kina, Rusija i EU trebalo bi da ostanu posvećene svim delovima obimnog sporazuma.PROČITAJTE JOŠ - KRIZA U ZALIVU: Zašto rat protiv Irana žele svi na Zapadu osim Trampa Sporazum sa Iranom počeo je da se urušava nakon što su SAD prošle godine izašle iz sporazuma, a komentar Čunjing usledio je nakon što je Iran objavio da će početi da koristi napredne centrifuge koje su sporazumom zabranjene i koje se mogu koristiti za obogaćivanje uranijuma.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina krivi SAD za tenzije sa Iranom

Izvor: RTV Pink, 09.Sep.2019

Kina je okrivila SAD za tenzije nastale sa Iranom i pozvala svetske sile da se drže nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine sa Teheranom.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.