Kazne u saobraćaju od 1. januara

Izvor: RTS, 08.Dec.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne u saobraćaju od 1. januara

Zakon o bezbednosti saobraćaja primenjuje se od četvrtka, 10. decembra. Kazneni poeni računaju se od Nove godine, a do tada će saobraćajna policija vozače upozoravati koliko određeni prekršaj nosi kaznenih poena.

Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja počeće da se primenjuje od četvrtka, 10. decembra, potvrdio je Komitet za bezbednost saobraćaja Ministarstva za infrastrukturu Srbije.

Kazneni poeni računaće se od prvog januara, a do tada će saobraćajna policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozače upozoravati koliko određeni prekršaj nosi kaznenih poena.

Agencija za bezbednost saobraćaja biće formirana 10. decembra na sednici Vlade, a za njenog prvog direktora predložen je sadašnji načelnik saobraćajne policije MUP-a Srbije general Stojadin Jovanović.

"Agencija se formira sa aktuelnim uslovima i postojećom situacijom, dakle, sa najmanjim brojem ljudi koji će obavljati te poslove svoju funkciju, sa najmanjim mogućim finansijskim sredstvima, i to samo u početku rada agencije", rekao je Jovanović. 

S obzirom na svoje zakonom predviđene nadležnosti, Agencija će biti u mogućnosti  da sama sebe finasira, objasnio je Jovanović i dodao da "nebezbedni vozači finansiraju bezbednost".

Vlada Srbije je za rad Agencije izdvojila 21 milion dinara. Agencije će izdavati licence za rad auto-škola, tehničkih pregleda, ali i dozvole profesionalnim vozačima.
Pogledaj vesti o: Zakon o saobraćaju

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.