Karapas pobednik 102. izdanja Đira dItalija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karapas pobednik 102. izdanja "Đira d'Italija"

Biciklista Muvistara Ričard Karapas pobednik je 102. izdanja "Đira d'Italija".

On je prvi Ekvadorac koji je uspeo da pobedi na "Trci oko Italije", a u generalnom plasmanu trijumfovao ispred Italijana Vinčenca Nibalija i Slovenca Primoža Rogliča, koji su zauzeli drugu i treću poziciju.

Na poslednjoj etapi na prvom Grand turu u sezoni, koja se na individualni hronometar vozila kroz Veronu u dužini od 17 kilometara, trijumfovao je Amerikanac Čad Haga, drugi je bio Viktor Kampernets, a treći Tomas de Gent.

Karapas je tu trku završio na 36. poziciji, ali to nije uticalo na njegovu konačnu pobedu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ekvadorac za istoriju, Karapas prvak Đira!

Izvor: Sportske.net, 02.Jun.2019

Biciklista Muvistara Ričard Karapas pobedio je danas u trci Điro d'Italija...Karapas je postao prvi biciklista iz Ekvadora pobednik slavne trke u Italiji...Karapas je u poslednjoj etapi na individualni hronometar od 17 kilometara u Veroni zauzeo 36. mesto, što mu je bilo dovoljno za pobedu...On je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.