Karapas osvojio 102. izdanje Đira dItalije, Roglič na podijumu

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karapas osvojio 102. izdanje Đira d'Italije, Roglič na podijumu

Ričard Karapas, biciklista Muvistara, pobednik je 102. izdanja prvog Grand tura u sezoni – Đira d'Italije.

Dvadesetšestogodišnji Ekvadorac trijumfovao je ispred Italijana Vinčenca Nibalija i Slovenca Primoža Rogliča.

Roglič, nekadašnji ski skakač, na početku je bio veliki favorit da donese roze majicu u Veronu, međutim ponestalo mu je snage u poslednjim etapama je izgubio trku.

Roglič krenuo je da gubi dosta vremena od 15. etape, dok je Karapas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ključnu razliku napravio na 14. kada je trijumfovao sa skoro dva minuta prednosti u odnosu na glavne rivale.

Na poslednjoj etapi 102. izdanjda Trke kroz Italiju gledali smo hronometar kroz Veronu u dužini od 17 kilometara. U Veroni trijumfovao je Amerikanac Čad Haga s vremenom 22:07, drugi je bio Viktor Kampernets, dok je treći završio Tomas De Gent.

Prvih deset u generalnom plasmanu čine Mikel Landa (Muvistar), Bauke Molema (Trek-Segafredo), Rafal Majka (BORA), Migel Anhel Lopes (Astana), Sajmon Jejts (Mičelton-Skot), Pavel Sivakov (Tim INEOS) i Ilnur Zakarin (Katjuša).

Najbolji mladi biciklista na trci je Migel Angel Lopes iz Astane, najviše poena sakupio je Paskal Akerman iz BORA tima, najbolji "brdaš" je Đulio Ćikone iz Trek-Segafreda, dok je najbolja ekipa Muvistar iz Španije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Karapas pobednik 102. izdanja "Đira d'Italija"

Izvor: RTS, 02.Jun.2019

Biciklista Muvistara Ričard Karapas pobednik je 102. izdanja "Đira d'Italija". . On je prvi Ekvadorac koji je uspeo da pobedi na "Trci oko Italije", a u generalnom plasmanu trijumfovao ispred Italijana Vinčenca Nibalija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.