Karan: Građani Brčkog glasaće van distrikta

Izvor: B92, 19.Avg.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karan: Građani Brčkog glasaće van distrikta

Banjaluka -- Odluka supervizora za Brčko Brusa Bertona neće sprečiti tamošnje građane koji imaju državljanstvo RS da glasaju na drugi način - van teritorije tog distrikta.

To je izjavio predsednik Komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan.

"Već smo u punom jeku organizacije i te alternative za građane distrikta sa državljanstvom Republike Srpske da glasaju van teritorije distrikta", naglasio je Karan, preneli su banjalučki mediji.

Na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da prokomentariše Bertonovu odluku kojom je odbacio zahtev za davanje saglasnosti za održavanja referenduma Republike Srpske u distriktu Brčko za građane koji imaju državljanstvo Republike Srpske, Karan je rekao da je Komisija za sprovodenje referenduma računala na tu opciju.

"Znali smo da je takva opcija moguća, jer je supervizor svojim nalogom još 2007. godine propisao da se referendumi na teritoriji Brčko distrikta mogu održavati isključivo uz prethodnu saglasnost supervizora u pisanoj formi, te da se sprovode isključivo pod uslovima koje on odobri", objasnio je Karan.

Supervizor za Brčko distrikt Brus Berton nije dao saglasnost za održavanja referenduma o Danu Republike u distriktu za građane koji imaju državljanstvo Srpske, saopšteno je danas iz OHR-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.